Ajuntament de Teresa

Descripció de l'àrea

Teresa és una localitat ubicada en l'interior de la comarca de l'Alt Palancia, en la província de Castelló. El seu terme municipal de 20 km2, es troba limitat al Nord, amb Torás, A l'Est amb Viver i Jérica, al Sud amb Sacañet, i a l'Oest amb Bejís i Torás. Es troba situada a 80 km de València, 76 km de Castelló, 24 km de Segorbe, i a 9 km de Viver, a causa de les últimes inversions realitzades en les comunicacions vials, s'ha acostat encara més a les dites poblacions.

 

La superfície del terme és muntanyosa, i el relleu ho constituïx la vall alta del Riu Palancia, entre les muntanyes, es troben els vèrtexs següents: El Franco, el Turó Gros, els Montes de Rovell, Chavi i la Lloma de la Devesa.

El municipi es troba a una altitud sobre el nivell del mar de 636 m, amb un clima temperat i mediterrani; la temperatura mitjana cap a gener és de 6 - 8º, i a l'agost de 22 - 24º, les nevades són escasses però les gelades són quelcom freqüents.

Teresa compte, a més, amb innumerables paratges, entre els que cal citar, en primer terme, com ja hem mencionat, el transcurs del Riu Palancia, d'Oest a Est, i el naixement d'abundants fonts, com la del Contis, del Riu, Batan, Créixens, Royo, Peral i el Nano.

Els seus múltiples afluents, barrancs del Franco, i del Bassal, de l'Arc, Jalbe, Medilla, i dels Créixens, configuren importants atractius turístics que contribuïxen al progrés d'esta zona d'alta muntanya, situada en un enclavament immillorable, entre les serres de Pina, Javalambre, i Andilla, oferint gran diversificació d'activitats d'oci, i temps lliure, en contacte directe amb la naturalesa, sempre mantenint l'equilibri entre el desenrotllament turístic i, la conservació del Medi Ambient.

Imatges: 
Vistas de Teresa
Río Palancia
Montes de Teresa
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Portal desenrotllat amb Drupal