Ajuntament de Teresa

Recorregut urbà

Un recorregut pel nucli urbà de Teresa, podem iniciar-ho per la Font del Sant, cap al carrer del Torero Manolo Montoliu, en paral·lel a este carrer, se situa la zona de les Eres, on podrem veure la part posterior de l'Església i el seu campanar, el qual es troba en perfecte estat.

 

Pujant cap a la part alta del municipi ens trobarem la zona del calvari, podent observar l'antic llavador. Per la part alta està la font del Calvari que data de l'any 1921, consta de dos canelles, pels quals emergixen unes aigües cristal·lines i molt refrescants. Seguint el recorregut arribarem cap al Carrer Calvari passant per davant de l'antic Forn, la construcció del qual és de tipus Morú.

 

Passejant per tota la zona alta passejarem pel carrer Alt, carrer Forn, cap al carrer Les Eres, trobant-nos l'escorxador Municipal, ubicat al costat de la font del Rabal.

 

Per tot el carrer l'Ermita transcorre la séquia del Lloc, sent possible apreciar les aigües, travessant a la vista un tram del carrer.

 

Seguint el curs aconseguirem la Font Nova, Inici de la carrer Al mig Travessant la seua fresca i angosta amplària, ens sorprendrà la replaceta, on estan ubicats la majoria dels comerços del municipi. En la Replaceta es troben dos fonts, una de recent instal·lació i l'altra batejada com la Font de la Replaceta, on podrem saciar la nostra set per la frescor de les seues aigües.

 

En Paral·lel al carrer Al mig i descendint està la carretera que transcorre pel centre del municipi, i és coneguda amb el nom de carrer Séquia, on es concentren els bars i el major nucli de població del municipi. Seguint la carretera podrem acostar-nos, al Poliesportiu i la Piscina Municipal, ubicats en la coneguda partida de l'Arquillo.

 

Pujant del Poliesportiu ens trobarem amb el passeig que al llarg de tota la carretera, ens permetrà trobar-nos amb la font del Contis.

 

La visita a la zona de la Bassa i el Torrejón, és molt recomanable, perquè des de damunt del pont de pedra existent podrem disfrutar d'un pintoresc i bell paisatge, molt pròxim al pont del bassal, construït a principis del seguisc XX

 

No podem oblidar una vegada tornem al nucli urbà, passejar per la Plaça de l'Ajuntament, en la que a banda de la Casa Consistorial, esta situada l'Església Parroquial, dedica a la Mare de Déu de l'Esperanza, amb un temple xicotet però bonic Pertanyent la seua arquitectura a l'orde Corint, és d'una sola nau, i data del Segle XV.

 

En la plaça hi ha una font, dedicada a D. Manuel Barrachina, homenatge del poble de Teresa al rector que va fer possible la portada de l'aigua de la Séquia de la Devesa al nucli urbà.

 

Fora del nucli urbà, es troba la zona dels Créixens, igual que el Paratge de la Mina del Barranco de l'Arc, una zona de recreació, on es poden apreciar els antics forns d'Algeps.

Imatges: 
Calle Acequia
Calle Enmedio
Porche Calle Enmedio
Fachada de la Iglesia
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Portal desenrotllat amb Drupal